GroupStudy.com GroupStudy.com - A virtual community of network engineers
 Home  BookStore  StudyNotes  Links  Archives  StudyRooms  HelpWanted  Discounts  Login
Re: Virtual Link posted 09/01/2006
[Chronological Index] [Thread Index] [Top] [Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next]


I just tried to lab this up, the only scenario in which I did not get the
VLs to get up was when they had the OSPF cost at 65535.  And the only
scenario where the VLs did not inherit the cost from the interface (
v.template, physical, etc) and had this 65535 cost was when I had the
command "max-metric router-lsa" configured, that made the VLs to go down...
do you have it under your ospf config?

On 9/1/06, beatccielab <beatccielab@xxxxxxxxx > wrote:
>
> Hi Gianpietro,
>
> I already assign diffrent cost but unfortunately virtual link still down..
> Do you have another something solution?.. Thanks.
>
> Rgrds,
>
> Beatccielab
>
>
>
> On 9/1/06, Gianpietro Lavado <gianpietro1@xxxxxxxxx > wrote:
> >
> >  I once had the same problem, it was related to the interface ospf cost,
> > I beleive you can't build a virtual-link over interfaces with ospf cost
> > 65535.  Try changing it down to any lower value (1 to 65534) on both sides.
> >
> > HTH
> >
> > Gianpietro
> >
> >
> >  On 9/1/06, beatccielab < beatccielab@xxxxxxxxx > wrote:
> >
> > > Hi all,
> >
> > I have problem with my configuration OSPF virtual link over ppp over
> > frame
> > relay..
> >
> > Configuration Scenario like this :
> >
> > area 0 ---R5--- FRS/area10 --- R2--- area24 ---Cat1
> >
> > my case say:  R2 not use subinterface..
> >
> > i already configure like this :
> >
> > R5:
> > interface Serial0/1/0
> > no ip address
> > encapsulation frame-relay
> > frame-relay interface-dlci 501 ppp Virtual-Template1
> > no frame-relay inverse-arp
> > !
> > interface Virtual-Template1
> > ip address 172.16.1.5 255.255.255.0
> >
> > router ospf 1
> > router-id 1.1.1.1
> > area 10 virtual-link 2.2.2.2
> > network 1.1.1.1 0.0.0.0 area 10
> > network 172.16.1.5 0.0.0.0 area 10
> >
> > R5#sh ip os nei
> >
> > Neighbor ID     Pri   State           Dead Time   Address
> > Interface
> > 2.2.2.2             0   FULL/  -        00:00:38    172.16.1.6
> > Virtual-Access1
> >
> > R5#sh ip os vi
> > Virtual Link OSPF_VL0 to router 2.2.2.2 is down
> > Run as demand circuit
> > DoNotAge LSA allowed.
> > Transit area 5, Cost of using 65535
> > Transmit Delay is 1 sec, State DOWN,
> > Timer intervals configured, Hello 10, Dead 40, Wait 40, Retransmit 5
> >
> >
> > R6:
> > interface Serial0/1/0
> > no ip address
> > encapsulation frame-relay
> > frame-relay interface-dlci 105 ppp Virtual-Template1
> > no frame-relay inverse-arp
> > !
> > interface Virtual-Template1
> > ip address 172.16.1.6 255.255.255.0
> > !
> > interface FastEthernet0/0
> > no ip address
> > !
> > interface FastEthernet0/0.24
> > encapsulation dot1Q 24
> > ip address 192.1.24.2 255.255.255.0
> > !
> > router ospf 1
> > router-id 2.2.2.2
> > area 10 virtual-link 1.1.1.1
> > network 2.2.2.2 0.0.0.0 area 10
> > network 192.1.24.2 0.0.0.0 area 24
> > !
> >
> > R2#sh ip os vir
> > Virtual Link OSPF_VL0 to router 1.1.1.1 is down
> > Run as demand circuit
> > DoNotAge LSA allowed.
> > Transit area 5, Cost of using 65535
> > Transmit Delay is 1 sec, State DOWN,
> > Timer intervals configured, Hello 10, Dead 40, Wait 40, Retransmit 5
> >
> > R2#sh ip osp nei
> >
> > Neighbor ID     Pri   State           Dead Time   Address
> > Interface
> > 1.1.1.1             0  FULL/  -        00:00:30     172.16.1.5
> > Virtual-Access1
> > 3.3.3.3             1  FULL/DR       00:00:35    192.1.24.5
> > FastEthernet0/0.
> >
> >
> > Cat1
> >
> > interface FastEthernet0/1
> > switchport trunk encapsulation dot1q
> > switchport trunk allowed vlan 24
> > switchport mode trunk
> >
> > interface Loopback0
> > ip address 3.3.3.3 255.255.255.0
> >
> > interface Vlan13
> > ip address 192.1.24.5 255.255.255.0
> >
> > router ospf 1
> > router-id 3.3.3.3
> > log-adjacency-changes
> > network 3.3.3.3 0.0.0.0 area 24
> > network 198.1.24.5 0.0.0.0 area 24
> >
> >
> > If issued show ip ospf virtual always down whereas if we issued sh ip
> > ospf
> > nei the router another site appears...
> > Please advice me how to fix it this problem...
> >
> > Regards,
> > beatccielab
> >
> > _______________________________________________________________________
> > Subscription information may be found at:
> > http://www.groupstudy.com/list/CCIELab.html