GroupStudy.com GroupStudy.com - A virtual community of network engineers
 Home  BookStore  StudyNotes  Links  Archives  StudyRooms  HelpWanted  Discounts  Login
Re: Virtual Link posted 09/01/2006
[Chronological Index] [Thread Index] [Top] [Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next]


I once had the same problem, it was related to the interface ospf cost, I
beleive you can't build a virtual-link over interfaces with ospf cost
65535.  Try changing it down to any lower value (1 to 65534) on both sides.

HTH

Gianpietro


On 9/1/06, beatccielab <beatccielab@xxxxxxxxx> wrote:
>
> Hi all,
>
> I have problem with my configuration OSPF virtual link over ppp over frame
> relay..
>
> Configuration Scenario like this :
>
> area 0 ---R5--- FRS/area10 --- R2--- area24 ---Cat1
>
> my case say:  R2 not use subinterface..
>
> i already configure like this :
>
> R5:
> interface Serial0/1/0
> no ip address
> encapsulation frame-relay
> frame-relay interface-dlci 501 ppp Virtual-Template1
> no frame-relay inverse-arp
> !
> interface Virtual-Template1
> ip address 172.16.1.5 255.255.255.0
>
> router ospf 1
> router-id 1.1.1.1
> area 10 virtual-link 2.2.2.2
> network 1.1.1.1 0.0.0.0 area 10
> network 172.16.1.5 0.0.0.0 area 10
>
> R5#sh ip os nei
>
> Neighbor ID     Pri   State           Dead Time   Address
> Interface
> 2.2.2.2             0   FULL/  -        00:00:38    172.16.1.6
> Virtual-Access1
>
> R5#sh ip os vi
> Virtual Link OSPF_VL0 to router 2.2.2.2 is down
> Run as demand circuit
> DoNotAge LSA allowed.
> Transit area 5, Cost of using 65535
> Transmit Delay is 1 sec, State DOWN,
> Timer intervals configured, Hello 10, Dead 40, Wait 40, Retransmit 5
>
>
> R6:
> interface Serial0/1/0
> no ip address
> encapsulation frame-relay
> frame-relay interface-dlci 105 ppp Virtual-Template1
> no frame-relay inverse-arp
> !
> interface Virtual-Template1
> ip address 172.16.1.6 255.255.255.0
> !
> interface FastEthernet0/0
> no ip address
> !
> interface FastEthernet0/0.24
> encapsulation dot1Q 24
> ip address 192.1.24.2 255.255.255.0
> !
> router ospf 1
> router-id 2.2.2.2
> area 10 virtual-link 1.1.1.1
> network 2.2.2.2 0.0.0.0 area 10
> network 192.1.24.2 0.0.0.0 area 24
> !
>
> R2#sh ip os vir
> Virtual Link OSPF_VL0 to router 1.1.1.1 is down
> Run as demand circuit
> DoNotAge LSA allowed.
> Transit area 5, Cost of using 65535
> Transmit Delay is 1 sec, State DOWN,
> Timer intervals configured, Hello 10, Dead 40, Wait 40, Retransmit 5
>
> R2#sh ip osp nei
>
> Neighbor ID     Pri   State           Dead Time   Address
> Interface
> 1.1.1.1             0  FULL/  -        00:00:30    172.16.1.5
> Virtual-Access1
> 3.3.3.3             1  FULL/DR       00:00:35    192.1.24.5
> FastEthernet0/0.
>
>
> Cat1
>
> interface FastEthernet0/1
> switchport trunk encapsulation dot1q
> switchport trunk allowed vlan 24
> switchport mode trunk
>
> interface Loopback0
> ip address 3.3.3.3 255.255.255.0
>
> interface Vlan13
> ip address 192.1.24.5 255.255.255.0
>
> router ospf 1
> router-id 3.3.3.3
> log-adjacency-changes
> network 3.3.3.3 0.0.0.0 area 24
> network 198.1.24.5 0.0.0.0 area 24
>
>
> If issued show ip ospf virtual always down whereas if we issued sh ip ospf
> nei the router another site appears...
> Please advice me how to fix it this problem...
>
> Regards,
> beatccielab
>
> _______________________________________________________________________
> Subscription information may be found at:
> http://www.groupstudy.com/list/CCIELab.html